RPG Eragon SLO
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
KazaloPortalRegistriraj sePrijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Poll
Ali je smiselno glasovat za pisca poletja in jeseni 2017?
Ja
Dominos I_vote_lcap29%Dominos I_vote_rcap
 29% [ 5 ]
Samo za jesen
Dominos I_vote_lcap35%Dominos I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Ne
Dominos I_vote_lcap35%Dominos I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Skupaj glasov : 17
Dogodki
Na forumu se trenutno odvija:

NALOGE:
/
DELA:

Dominos Dela1
Sestavljanje bibliografije
Bard
Pomoč pri peki
TEKMOVANJE:
/

Uporabni linki
Letni čas na forumu
Zima

Debela odeja snega je prekrila ne samo najsevernejši predel ampak tudi Du Weldenvarden in osrednji del okoli Uru Baena.
°Naj pisec sezone: Pomlad 2017
°Je: Naorin
Dominos 341-37
Admin kolektiv
Admini
Selyna Morduin
Dominos 1-47
Moderatorji
Dominos
Dominos 146-98
Kali
Dominos 163-88

Latest topics
» Čvek
Dominos Emptyby Nymeria Wulf Pon Jun 15, 2020 8:46 pm

» Pisec sezone
Dominos Emptyby Dimia Pon Avg 20, 2018 7:33 am

» Asociacije
Dominos Emptyby Signeya Pet Jun 01, 2018 6:30 am

» Doza smeha
Dominos Emptyby Signeya Sob Apr 21, 2018 8:46 am

» Plača
Dominos Emptyby Naorin Pon Apr 16, 2018 5:59 am

» Medelyn
Dominos Emptyby Medelyn Sob Mar 24, 2018 4:09 am

» Iščete koga?
Dominos Emptyby Varian Čet Mar 15, 2018 11:11 am

» Vilini
Dominos Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:21 am

» Opisi
Dominos Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:19 am

» Kaj počnem in kako je z mano
Dominos Emptyby Kali Pet Feb 23, 2018 12:18 am

Priporočene strani
Strani katerih obisk vam priporočamo.


 

 Dominos

Go down 
AvtorSporočilo
Dominos
Ysadda
Ysadda
Dominos

Število prispevkov : 2535

Statistika
Izkušnje:
Dominos Left_bar_bleue39/100Dominos Empty_bar_bleue  (39/100)
Zdravje:
Dominos Left_bar_bleue98/100Dominos Empty_bar_bleue  (98/100)

Dominos Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Dominos   Dominos EmptyPon Maj 17, 2010 7:11 amDominos Dom_f10
DOMINOS LERDRED
Dom

Rasa: vilin

Ime očeta: Alltre
Rasa očeta: vilin
Ime matere: Jiannin
Rasa matere: vilinka


〕  ⋆  〔

DOBRI LJUDJE

Znanci: Delphine, Frostimir, Synar, Tyr, Meaveneth, Duras
Prijatelji: Mao, Kali
Najboljši prijatelji: Leassi, Selyna, Alysto, Naorin, Dimia, Elentari, Loki, Ain Saiph

Simpatije:
Elentari
Ljubezni:

Učitelji: Leassi
Učenci: Elentari (končala uk), Asturien (bivši), Morskow (bivši), Dimia (končala uk), Naorin (končal uk), Alysto (končala uk)


〕  ⋆  〔

SLABI LJUDJE

Tekmeci:
Škodoželjneži in zavistneži:
Sovražniki: Tronir, Morskow


〕  ⋆  〔

OPIS

Izgled:

Nedvomno so prva stvar, ki jo na njem opaziš, dolgi srebrno-beli lasje. Ti so njegovo zaščitno znamenje, saj se ob uporabi magije ali svetlobi lune začnejo lesketati, da včasih ni mogoče z gotovostjo trditi, kakšna barva jim pripada. Nikoli jih ne spenja v čop, čeprav bi bilo to morda zaradi njihove dolžine bolj uporabno. So tudi nenavadno mehki, čeprav si Dom (tak je vzdevek, s katerim ga kliče njegov ožji krog prijateljev) za njihovo nego ne vzame skoraj nič časa. Edini koder, ki ga je kadarkoli uspelo dobiti navadnemu smrtniku ali pripadniku nesmrtne rase, je koder, ki ga je Dominos osebno podaril Tronirju. Čeprav je temnostranski zmajev jezdec njegov zapriseženi sovražnik in popolnoma enakovreden tekmec že od bitke v Belatoni, kjer sta se prvič spopadla, gojita drug do drugega prav poseben odnos. Dom namreč nosi Tronirjev zaročni prstan, Tronir pa njegov srebrni koder las. Ravno zaradi njihove nenavadne barve pa jih mora previdno zakrivati z magijo, da ne bi bil sumljiv Cesarstvu. Z iluzijo jih običajno napravi rjave in krajše ter kodraste. Ker so tudi obrvi in trepalnice v nekoliko temnejši barvi njegovih las, to še poudari azurne oči. Te so srebrno-azurno modre, v njih pa je zaslediti tudi odseve srebrnih prog, ki se stekajo v zenico. Z leti se je v njih pojavila tista globina in razumevanje, ki pritiče večstoletnim umom in veščim mojstrom magije. Kot so se skozi leta spreminjale njegove oči, je dobival resnejše tone tudi obraz. Čeprav je še vedno mil in za ljudi nenavadno vilinsko eksotičen, je izgubil nekatere mehke poteze zaradi izkušenj, ki jih je prebrodil njegov lastnik. V njegovih potezah se skriva dobra mera strogosti, a tudi sočutja in razumevanja. Čeprav ne bi bilo pravilno trditi, da je popolnoma suhljat in na videz nevešč uporabe orožja, navidez ni ravno zgleden primerek vilinskega mečevalca. Najbolj mišičast in okrepljen del telesa so njegove roke, ki so zelo spretne pri streljanju z lokom. Kljub temu pa Dom skrbi in ohranja telesno vzdržljivost in moč, saj je ta pomembna tudi pri uporabi magije. V tej spretnosti se lahko postavi ob bok najmočnejšim magom na celini. Barva njegove magije je svetlo zelena in občasno srebrna. Največkrat se na svojih potovanjih in misijah oblači v varovalno rjavkasto zeleno barvo, vendar mu je ljubša močnejša bogata zelena s srebrnim okrasjem, ki jo nosi kot Ebrihtil, vodja ceha magov.

Značaj:

Njegov karakter so dodobra izoblikovale vse preizkušnje, skozi katere se je podal v življenju. Njegova najočitnejša lastnost, ki je tudi res ni težko prepoznati, je ljubezen do magije. Ni trenutka ali okoliščin, v katerih ne bi pomislil nanjo. Najsi je kuhal, se boril s kamnitimi stvori ali pa se le sprehajal po vilinskem gozdu, je bila ta vedno v ospredju njegovega razmišljanja in raziskovanja. Za slednje pa je potreben prav mir duha. Čeprav so vilini že po svoji naravi precej mirnega in preudarnega značaja, je Dom tudi v različnih precej kočljivih situacijah nenavadno miren. To se lepo sklada tudi z njegovo močno voljo do življenja in navezanostjo, ki jo čuti na naravo. Čeprav je požrtvovalen, vedno vljuden in dober prijatelj, ki svojih sodrugov nikoli ne pusti na cedilu in bi zanje dal tudi življenje, so leta nekaj nečimrnosti prinesla tudi v njegov značaj. Zato lahko do ljudi, ki niso njegovi dolgoletni prijatelji, deluje tudi nekoliko vzvišeno in celo pokroviteljsko. Ta njegova lastnost pa se zmehča takoj, ko z njim spregovoriš nekaj besed o magiji. Pod večino časa dokaj resno masko se namreč skriva um, poln idej in najrazličnejših misli, ki begajo sem in tja po zavesti. Največkrat so te povezane z magijo, vendar velikokrat pa razmišlja tudi o različnih rožah (največkrat o svojih najljubših, hortenzijah), svojih učencih ali osebnosti drugih bitij. Svoje misli, ugotovitve in najrazličnejše stvari, ki jih spoznava na svojih potovanjih, redno zapisuje v beležnico, ki jo že od uka z Leassi nosi s seboj. Pomembna lastnost, ki je večkrat vplivala tudi na življenja drugih, je njegova požrtvovalnost. Kot zdravilec in mag se namreč počuti odgovornega za sodruge, zato jih nemalokrat zdravi ali jim na najrazličnejše načine poskuša pomagati. Je tudi osebnost, ki izredno ljubi dramatičnost, kar se kaže tudi v njegovi uporabi magije. Spektakularni uroki in tleskanje s prsti je nekaj, kar se bo vtisnilo v spomin vsem, ki so ga imeli priložnost videti uporabljati njegove veščine.〕  ⋆  〔

KONJ
Ime
Vilinski konj


Izgled:
Značaj:


〕  ⋆  〔

IMETJE

OROŽJE:
-Nadindelski lok
-Albitr
-Evarinya

OBLAČILA:
-Popotni plašč

ŽIVALI:
-Vilinski konj

ZNANJA:
-Venček
-The One Ring
-6x Zvitki
-Mošnjiček z zelmi
-Srečni napoj
-Prstan čistosti


MAGIJA:
-Palica luči
-Opal
-Čarovnikov prstan
-Diamant
-Zaročni prstan
-Kačji prstan
-Knjiga urokov


〕  ⋆  〔

KRONIKA

2010:
 

2011:
 

2012:
 

2013:
 

2014:
 

2015:
 

2016:
 

2017:
 


Nazadnje urejal/a Dominos Pon Avg 28, 2017 1:35 am; skupaj popravljeno 11 krat
Nazaj na vrh Go down
Dominos
Ysadda
Ysadda
Dominos

Število prispevkov : 2535

Statistika
Izkušnje:
Dominos Left_bar_bleue39/100Dominos Empty_bar_bleue  (39/100)
Zdravje:
Dominos Left_bar_bleue98/100Dominos Empty_bar_bleue  (98/100)

Dominos Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dominos   Dominos EmptyPet Avg 07, 2015 11:38 pmUstanovitev ceha


Morski veter mu je mršil lase. Ravnokar je odrinil od obal poznanega sveta in se odpravil proti naslednjemu cilju. Orkin zob. Tu bo primeren kraj za našo utrdbo. Neposeljen otok, ki se je odprl pred njimi, je bil na videz neobljuden. Ostre skale, ki so jih bičali valovi, so nemo pričale o desetinah ladij, ki so tu izginile s tokom stoletij. Posebnost otoka je bilo skoraj gotovo drevo. Veliko, divje in mogočno drevo. S svojo krošnjo je prekrivalo skoraj cel otok.

Tu bomo začeli. Dal je nekaj ukazov drugemu vilinu, Feonu, ki je bil njegov namestnik na odpravi. Galeja se je kmalu nežno zasukala in usmerila proti votlini, ki naj bi predstavljala vhod v notranjost otoka. Ko so pristali, so raztovorili živež in orodje, nato pa se v jami po skrivnem rovu ob soju lučk sprehodili do površja. Pred njimi se je razprostrl neverjeten pogled na neokrnjeno življenje okoli njih. "Kaj pa zdaj?" je vprašal Feon, ki mu načrt ni bil v polnosti razkrit. "Zdaj ustanavljam mesto luči in skrivnosti, mesto, kjer bo cvetela magija." V zrak je dvignil roko in iz nje se je izvila bleščeča svetloba. "Ustanavljam Vardn abr Anyali." Magi, ki so stali za njim so sočasno dvignili roko. "Vardn abr Anyali!"

In tako je zacvetel nov ceh. Ceh magov luči. Dominos je pomagal pri njegovi gradnji in načrtih, napisal je celoten pravilnik in opravil nešteto varovalnih urokov, ki so obkrožili otok. Po nekaj mesecih pa je moral odpotovati. Za svojega namestnika je kot mojstra ceha določil Feona, ki pa mu bo vodstvo predal, ko se bo vrnil. In ta čas se je hitro bližal.

_________________
Dominos Moderatorsmall
BOJEVANJE: 78+6=84
Lokostrelstvo: 5+20=25
Mečevanje: 26+23+15=64
Kopjarstvo: 2+2=4
ZNANJA:112+18=135
Pomorstvo:2
Pismenost:18+2+12=32
Zdravilstvo: 60+2+4=66
Logika & taktika:14
Govorništvo:2
Rokodelstvo:23+2+12+4=41
MAGIJA: 269+20+6+2+15+28+20+25+10+15+6+36+6=458
Glavne sposobnosti: Vse tri
Dominos 2mp06lc
Nazaj na vrh Go down
 
Dominos
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Eragon SLO :: Začetek in pravila :: Alagaësia in prebivalci :: Življenjepisi-
Pojdi na: