KazaloPortalRegistriraj sePrijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Poll
Ali je smiselno glasovat za pisca poletja in jeseni 2017?
Ja
Prodajalna I_vote_lcap29%Prodajalna I_vote_rcap
 29% [ 5 ]
Samo za jesen
Prodajalna I_vote_lcap35%Prodajalna I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Ne
Prodajalna I_vote_lcap35%Prodajalna I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Skupaj glasov : 17
Dogodki
Na forumu se trenutno odvija:

NALOGE:
/
DELA:

Prodajalna Dela1
Sestavljanje bibliografije
Bard
Pomoč pri peki
TEKMOVANJE:
/

Uporabni linki
Letni čas na forumu
Zima

Debela odeja snega je prekrila ne samo najsevernejši predel ampak tudi Du Weldenvarden in osrednji del okoli Uru Baena.
°Naj pisec sezone: Pomlad 2017
°Je: Naorin
Prodajalna 341-37
Admin kolektiv
Admini
Selyna Morduin
Prodajalna 1-47
Moderatorji
Dominos
Prodajalna 146-98
Kali
Prodajalna 163-88

Latest topics
» Čvek
Prodajalna Emptyby Kitchi Pon Maj 25, 2020 6:29 pm

» Pisec sezone
Prodajalna Emptyby Dimia Pon Avg 20, 2018 7:33 am

» Asociacije
Prodajalna Emptyby Signeya Pet Jun 01, 2018 6:30 am

» Doza smeha
Prodajalna Emptyby Signeya Sob Apr 21, 2018 8:46 am

» Plača
Prodajalna Emptyby Naorin Pon Apr 16, 2018 5:59 am

» Medelyn
Prodajalna Emptyby Medelyn Sob Mar 24, 2018 4:09 am

» Iščete koga?
Prodajalna Emptyby Varian Čet Mar 15, 2018 11:11 am

» Vilini
Prodajalna Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:21 am

» Opisi
Prodajalna Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:19 am

» Kaj počnem in kako je z mano
Prodajalna Emptyby Kali Pet Feb 23, 2018 12:18 am

Priporočene strani
Strani katerih obisk vam priporočamo.


 

 Prodajalna

Go down 
AvtorSporočilo
Wylin
Neoniver
Neoniver
Wylin

Število prispevkov : 2119

Statistika
Izkušnje:
Prodajalna Left_bar_bleue18/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (18/100)
Zdravje:
Prodajalna Left_bar_bleue43/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (43/100)

Prodajalna Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Prodajalna   Prodajalna EmptySob Avg 16, 2008 1:17 am

Poslopje obkroženo z ogromnimi ptičjimi kletkami v katerih so zaprti prelepi sokoli.


KUPITE LAHKO:


Sokol
Prodajalna Sokol-forum
CENA: 10.000

_________________

BOJEVANJE: 106+10+20+6+10=152
Mečevanje: 10+30+1=41
Lokostrelstvo: 15+20=35
Bodala: 6+11+11+2=30
ZNANJA: 33+1=44
Zdravilstvo: 4+2=6
Pismenost: 5
Taktika&logika: 7
Govorništvo: 1+5=6
Pomorstvo: 5
Umetnost:5

(Zapeljivost: 1
Krotenje: 1)

MAGIJA: 25+5+30=60


Awaken from death and returned to life

Prodajalna Wylin
Nazaj na vrh Go down
Kali
Neoniver
Neoniver
Kali

Število prispevkov : 3041

Statistika
Izkušnje:
Prodajalna Left_bar_bleue34/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (34/100)
Zdravje:
Prodajalna Left_bar_bleue72/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (72/100)

Prodajalna Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prodajalna   Prodajalna EmptyNed Jan 10, 2016 8:25 amRdečelaska se je to jutro spet zbudila še pred svitom. Sicer je imela rada to navado, da je vstajala zgodaj, ampak včasih si je želela še poležati v postelji. Pa ni šlo! Začela se je dolgočasiti. Zato je vstala in že šla do učenke, z namenom, da jo zbudi, ko pa je pogledala njen speči obraz, se ji je zdelo, kakor da vidi sence pod očmi. Podočnjake? Je svojo učenko preveč gnala? Odločila se je, da jo bo pustila spati, sama pa si je sezula škornje in brez sedla zajahala kobilo in jo vodila do jezera. Nato pa vanj. Sprva je šla Na'ima zelo počasi v vodo. Najprej do gležnjev, nato počasi, počasi globlje.
»Daj punca, saj je samo voda!« ji je prigovarjala in jo spodbudno trepljala z roko, hkrati pa rahlo stiskala z petami. Ko je voda segala že do vrankinega trebuha in so se rdečelaskini prsti namočili v mrzli vodi, je dvignila noge in jih pokrčila k prsim. Takrat je kobili spodrsnilo, na spolzkem dnu, ali na kamnu, Kali ni vedela kako. Vedela je le, da se je kobila odrinila naprej, potopila skoraj cel hrbet pod vodo, nato pa začela plavati. Kali pa je vmes izgubila ravnotežje in čofnila je v mrzlo vodo. Sunkovito je zajela sapo, telo je začelo drgetati. Rahlo obtožujoče je pogledala kobilo. Nato pa je skomignila z rameni. Mokra je tako ali tako. Zato se je potopila in odprla oči. Ker je bila zunaj še zmeraj rahla tema, je tudi Kali videla le sivino, nekaj temnih senc. Potopila se je do dna in se odrinila nazaj k površju. Zamahnila je z glavo, da so lasje v loku padli nazaj na hrbet in so ustvarili obok kapljic. Mahari je kljub začetnemu strahu kmalu doumela, da plavanje ni nič hudega. Rdečelaska je nato odplavala do kobile, splezala nanjo in jo vodila nazaj ven iz vode. Bilo je noro lepo. Sedeti na plavajočem konju. Ko sta prišli ven, je Kali najprej z urokom spravila vse kapljice vode iz obeh dol. Nato je posušila kobilo, potem pa še sebe in svoja oblačila, ki so se ji mokra lepila na kožo. V tem času, je sonce že vstalo in obarvalo nebo v svetlo barvo. Šla je do nahrbtnika in vzela nekaj dimljenega mesa. Sicer ji ta okus ni prav prijal ob tej zgodnji uri, a res je potrebovala kaj bolj konkretnega kot oreške in sušeno sadje. Potem je zbudila Neli.
»Pokonci! Zdaj sva gotovo že blizu vasi. Če pohitiva, morda prideva v času kosila in si privoščiva kakšno joto.« je veselo žlobudrala.  

Ko je še Neli nekaj pojedla, sta pospravili odeje in zabrisali dokaze o tem, da je tu kadarkoli kdo prenočil. Osedlali sta konje in se odpravili. Tokrat Kali ni priganjala učenke. Konje sta vodili v hodu, a zelo hitrem hodu. Sonce je bilo v svoji najvišji točki, ko je rdečelaska spodbodla kobilo v kas in pomignila Duras, naj stori enako.
»Pa ponovi vse besede, ki sem ti jih povedala včeraj!«
ji je vzkliknila med ježo proti vasi. Prispeli sta popoldan in se zakadili v središče vasi. Kali je razočarano ugotovila, da ni nobene gostilne. Ampak neka prijazna kmetica ju je videla (ubogi, revni popotnici) in povabila na ostanke kosila. Dobili sta še toplo juho, krompir in nekaj zelja. Ankalime je bila čisto zadovoljna z obrokom. Kmetici je nato želela plačati, a gospa pač tega ni dovolila. Rdečelaska pa ji je vseeno pustila nekaj drobiža na mizi, preden sta se z Duras odpravile dalje. A preden sta zapustili vas, je mojstrici padlo v oči poslopje, obdano z velikanskimi kletkami. V njih so prosto letali prelepi, veliki ptiči.
»Sokoli!« je dahnila. »Pridi Neli, od bližje bi si rada pogledala sokola!« je dejala in odpravili sta se v prodajalno. Pozdravil ju je prijeten moški. Imel je urejene brke in brado in bil je oblečen kot vsak normalen vaščan, vsekakor daleč od zanemarjenosti, ki jo je Kali videla pri nekaterih skrbnikih za živali.
»Pozdravljeni v moji prodajalni. Bi se rade naučile rokovanja z divjo ptico? Ali bi jih le gledale?« je vprašal z nasmehom.
»Bi si lahko ogledali sokola od blizu?« je negotovo vprašala. Moški je navdušeno kimal in ju odpeljal do ene izmed velikih kletk, primernih za velike ptice. Nataknil si je dolgo usnjeno rokavico in priklical eno izmed velikih ptic. Kmalu je na roko priletel sokol in se zaupljivo podrgnil ob gospodarjevo roko.
»Ta je moja najljubša, lepotica Isadora« je rekel nežno in se zagledal vanjo. Rdečelaski se je zdelo, kakor da ne spada sem. Pogled je bil čudno intimen. Moški jima je nato rekel, da jo lahko pobožata po hrbtu. Kali je stegnila prst in brez straha, pogumno, a nežno segla z roko naprej in se narahlo dotaknila Isadorinega krila. Peresa so bila gladka in mehka kot svila.
Potem ju je peljal do druge kletke. Sokoli tu so bili manjši in povedal je, da je letos Isadora valila jajca zelo pozno, kar je zelo čudno. Tejle trije njeni mladiči naj bi bili stari dva meseca, rojeni prepozno. Čas gnezdenja naj bi bil od pozne pomladi do sredine poletja. Kali si je drznila razširiti zavest in jo razširiti po kletki. Dva od sokolov sta ob dotiku tuje zavesti trznila in se začela prestopati, en pa je poletel bližje trojici. Bil je zelo lep, z zlatkasto dlako na prsih, prek katere se je spustila kakor ploha rjavih peg. Rdečelaska si ni mogla pomagati.
»Khm, Bi lahko dobila tegale sokola?« je vprašala in pokazala na prišleka. Moški je rekel, da seveda, a da ni še izučen, a rdečelaski se to ni zdel problem, ga bo že sama. Nato ji je začel razlagat o sokoljih navadah, o prehrani, parjenju, letih, času gnezdenja, valjenju in seveda vzgoji. Nazadnje ji je želel dati še usnjeno rokavico, a Kali je ni želela. Po pravici povedano, so jo rokavice vedno zelo motile pri ježi. Prste je morala imeti proste in gole. Zato ji je ponudil zanimiv ščitnik za podlaket. Od zapestja, pa do komolca dolg usnjen 'tulec', ki si ga je lahko zatisnila z vrvico, ki je bila vpeta skozi mehko blago trpežnega usnja. Ta ščitnik je bil videti skoraj modno in Kali je temu rekla ja.
»Ker je mlad, ne more še leteti dolgo časa, saj se hitro utrudi. Ampak če ne leti tudi ni dobro.« je dejal in vprašal, če želi kletko. Rdečelaska je odkimala. Imela je dober namen tega sokola vzgojiti v prijatelja in zaveznika v lovu in boju in ježi. Ni želela, da je njen ujetnik. Moški je dvignil obrvi, a rekel ni ničesar.
»Hvala, če bom potrebovala pomoč pri vzreji, se zagotovo spet oglasim« je dejala prijateljsko, moški pa je sprejel denar in se nasmehnil.

Z Neli sta odšli ven, mladi sokol, samček, kakor ji je rekel moški, je zmedeno sedel na njeni roki. Bil je prost. Kali se je zbala, da bo zbežal, preden ga prepriča, da ostane. Ko sta prišli do konjev, je Kali segla z svojimi mislimi proti sokolovim in mu poslala prijazno misel, še preden bi ga prestrašila. Pomirjujočo misel. Nato pa je izbrala frazo v davninščini, ki bi ptiča morala dokončno pomiriti. Fethrblaka, eka weohnata néiat haina ono. ((Ptič, nič hudega ti nočem.)) Potem je nekajkrat ponovila: Ostani z menoj, seveda v vilinskem jeziku, v katerem ne moreš lagati. In sokol se je nazadnje prestopil na roki in ostal na roki.
Z Neli sta se nato spet odpravile na pot. Kali se je navduševala nad novim sopotnikom in mu prišepetavala nežne besede v davninščini. Čez nekaj časa se je vzravnala v sedlu.
»Neli, se ti zdi, da nekaj naredim, ne da bi razmišljala o tem? Da sem impulzivna? Misliš, da je sokol slaba ideja, morda ovira?« se je nato obrnila na učenko. Res da je bila njena učenka, a bila je podobne starosti, Kali pa se je spraševala o svojem nakupu in bila v dvomih, ali je naredila pravo stvar. Potrebovala je mnenje sočloveka.
»Sicer pa se odpravljava proti mestecu Melian« je dodala tiho.(kupim sokola Very Happy 10.000)
((Duras: dodaj si 2 točki magije))

_________________
Prodajalna Pbucket
Ankalime Meadhros, 23 let

BOJEVANJE: 225+9+1+6+8+2+4=262
-Lokostrelstvo: 58+20+2+3=83
-Mečevanje: 87+22=109
-Okretnost: 35+6=41
ZNANJE: 168+1(zapeljivost)+10(zgodovinopisje)+1(filozofija)+1+1(umetnost)+1(vera)+1(govorništvo)= 184
-Krotenje: 66+1+20+4+7+2+5=106
-Pismenost: 16+1+1=18
-Rokodelstvo: 15
-Zdravilstvo: 19+2=21
-Taktika & logika: 3+5=8

MAGIJA: 79+3+5+6+2+15+45+19=174
Glavne sposobnosti: Vse tri

Prodajalna Moderatorsmall
Nazaj na vrh Go down
Selyna Morduin
Earitha
Earitha
Selyna Morduin

Število prispevkov : 18053

Statistika
Izkušnje:
Prodajalna Left_bar_bleue41/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (41/100)
Zdravje:
Prodajalna Left_bar_bleue100/100Prodajalna Empty_bar_bleue  (100/100)

Prodajalna Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prodajalna   Prodajalna EmptyNed Jan 10, 2016 8:39 am

((Odštejem denar, dodaj si točke.))

_________________
Zmajev jezdec
Prodajalna Pbucket
BOJEVANJE:
358+20+4+12+12= 406
Mečevanje: 166+30+10=206
Lokostrelstvo: 27+20=47
Bodala: 42+11+11+8=72
Okretnost: 26+6+4=36
ZNANJA: 123+2+1+1+1+1+1=135
Pismenost: 7+2+2+2+3=16
Zdravilstvo: 9+15+1=25
Taktika&logika: 14+5+15+1=35
Umetnost: 5+1=6
Zgodovinopisje: 6+15+5+1=27
Krotenje:1+4+10+1=16
Zapeljivost: 6+1+1+5=13
MAGIJA: 166+30+5+9+20+25+45=300
Glavna sposobnost: Vse 3

Prodajalna Selynakomplet6ban5
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
Prodajalna Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Prodajalna   Prodajalna Empty

Nazaj na vrh Go down
 
Prodajalna
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Eragon SLO :: Sokolarna-
Pojdi na: