KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjRegistriraj sePrijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Poll
Ali je smiselno glasovat za pisca poletja in jeseni 2017?
Ja
Alyn I_vote_lcap29%Alyn I_vote_rcap
 29% [ 5 ]
Samo za jesen
Alyn I_vote_lcap35%Alyn I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Ne
Alyn I_vote_lcap35%Alyn I_vote_rcap
 35% [ 6 ]
Skupaj glasov : 17
Dogodki
Na forumu se trenutno odvija:

NALOGE:
/
DELA:

Alyn Dela1
Sestavljanje bibliografije
Bard
Pomoč pri peki
TEKMOVANJE:
/

Uporabni linki
Letni čas na forumu
Zima

Debela odeja snega je prekrila ne samo najsevernejši predel ampak tudi Du Weldenvarden in osrednji del okoli Uru Baena.
°Naj pisec sezone: Pomlad 2017
°Je: Naorin
Alyn 341-37
Admin kolektiv
Admini
Selyna Morduin
Alyn 1-47
Moderatorji
Dominos
Alyn 146-98
Kali
Alyn 163-88

Latest topics
» Čvek
Alyn Emptyby Nymeria Wulf Čet Jan 17, 2019 10:58 pm

» Pisec sezone
Alyn Emptyby Dimia Pon Avg 20, 2018 7:33 am

» Asociacije
Alyn Emptyby Signeya Pet Jun 01, 2018 6:30 am

» Doza smeha
Alyn Emptyby Signeya Sob Apr 21, 2018 8:46 am

» Plača
Alyn Emptyby Naorin Pon Apr 16, 2018 5:59 am

» Medelyn
Alyn Emptyby Medelyn Sob Mar 24, 2018 4:09 am

» Iščete koga?
Alyn Emptyby Varian Čet Mar 15, 2018 11:11 am

» Vilini
Alyn Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:21 am

» Opisi
Alyn Emptyby Selyna Morduin Čet Mar 08, 2018 7:19 am

» Kaj počnem in kako je z mano
Alyn Emptyby Kali Pet Feb 23, 2018 12:18 am

Priporočene strani
Strani katerih obisk vam priporočamo.


Share
 

 Alyn

Go down 
AvtorSporočilo
Alyn
Moll
Moll
Alyn

Število prispevkov : 29

Statistika
Izkušnje:
Alyn Left_bar_bleue0/100Alyn Empty_bar_bleue  (0/100)
Zdravje:
Alyn Left_bar_bleue100/100Alyn Empty_bar_bleue  (100/100)

Alyn Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Alyn   Alyn EmptyPet Jun 09, 2017 1:58 amAlyn Alyn_111
Alyn Brown
Vilinka
15 let
Ali


✧Ime očeta: Aaron
✧Očetov vladar: Islanzadi
✧Ime matere: Hannah
✧Materin vladar: Islanzadi


*
Dobri ljudje

✧Znanci: Alysto, Tyr, Selyna Morduin
✧Prijatelji:
✧Najboljši prijatelji:

✧Simpatije:
✧Ljubezni:

✧Učitelji:
✧Učenci:


*
Slabi ljudje

✧Tekmeci:
✧Škodoželjneži in zavistneži:
✧Sovražniki:


*
Opis

✧Izgled: Alyn je vitka vilinka ostrega pogleda, ki je za svojo raso manjše postave, a v primerjavi z drugimi rasami še vseeno velja za kar visoko.  Čez njene skoraj črne oči ji padajo  temno rjavi lasje,  ki ji segajo do približno polovice hrbta.   Lase ima spuščene ali ob redkih dneh spete v kito.  
✧Značaj: Alyn je bila od nekdaj neverjetno bojevita ter trmasta in zelo težko zlomi svoj ponos. Tako velikokrat naredi stvari, za katere ji je žal. Kadar misli, da jo bo nekaj prizadelo se zapre vase in daje hladen vtis. Je odlična igralka svojih čustev, saj se zna z lahkoto pretvarjati o čemerkoli.


*
Imetje

ZNANJA
pero in črnilo
*
Kronika

2017:
✧Junij: prihod na forum, srečanje z Alysto v Ellesmeri
✧Avgust: pot v Nadindel, srečanje s Tyrom, obisk zmajske jahačice Selyne Morduin na njeni dedni posestiNazadnje urejal/a Alyn Ned Avg 27, 2017 11:24 pm; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Alyn
Moll
Moll
Alyn

Število prispevkov : 29

Statistika
Izkušnje:
Alyn Left_bar_bleue0/100Alyn Empty_bar_bleue  (0/100)
Zdravje:
Alyn Left_bar_bleue100/100Alyn Empty_bar_bleue  (100/100)

Alyn Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Alyn   Alyn EmptyTor Jun 13, 2017 3:32 am

1.
Življenje Alyn se je začelo na neko deževno in viharno noč v  poznem poletju. Že ob rojstvu so izstopale njene  velike temno rjave oči, s katerimi je že od malega veselo opazovala svet okoli sebe. Odraščala je kot edinka, vzgajala pa sta jo njena starša, ki sta bila prav tako vilina. Sicer pa sta oba starša  rada  izrazito pokazala, da  ne podpirata Galbatorixa.

Nikoli ni izvedela zakaj  ima ravno takšno ime.  Kasneje je sicer izvedela, da naj bi to pomenilo plemenita in viharna.  Človek, ki ji je to povedal, je najbrž mislil da je to kompliment. No, zanjo ni bilo. Ime ji je sicer samo po sebi  všeč, a nekako ji ni bilo nikoli všeč da so nekateri gledali le na pomene imen. Še malo, pa bom začela verjeti, da starši že ob rojstvu vedo popolno vse o  osebnosti svojih otrok, ji je že velikokrat prišlo na misel, ko je slišala kakšnega ki je še posebej rad govoričil samo o imenu. Ampak ja, kot kaže ji je njeno razmišljanje pomagalo- sicer bi najbrž po prvih petih minutah poslušanja dobila veliko željo, da to osebo kar lastnoročno zadavi (Razz).
Torej, Alyn je pravzaprav že od malih nog živela v manjši vasici. Morda bi kdo pomislil, da je prejemala veliko pozornost svojih staršev (glede na to, da je edinka in so otroci za viline nekaj posebnega), a  pravzaprav ni bilo tako. Starša sta namreč  nevede velikokrat rada namenila svojo pozornost čemu drugemu.  Hčerka je bila vsak dan tu, kaj bolj pomembnega pa ne. Bila sta tudi močno proti Galbatorixu in sta vseskozi na skrivaj poskušala delovati proti njemu.  To sicer ni  nič slabega, le Alyn jima je kasneje to močno zamerila- to je bil eden glavnih razlogov, zakaj velikokrat nevede preprosto nista imela časa zanjo. To je bil tudi eno izmed njenih skritih pojasnil, zakaj se ni želela izrazito upreti Galbarotixu. Da, bila je proti njemu- a odločila se je, da ne bo aktivno in še posebej zavzeto  sodelovala pri bojevanju proti njemu.

Že kot majhen otrok naj bi bila  zelo trmasta. Starši so z njo včasih imeli velike probleme, saj je bila vse prej kot umirjena, prijazna oseba- oziroma je bila to zelo redko. Glede na to, da je vilinka je bilo to zelo nenavadno, saj so znani po tisti mirnosti in hladnokrvnosti.  Včasih je izgledalo, kot da menjava obraze. V nekem hipu je bila ljubka majhna vilinka, naslednji hip je že 'po nesreči'  skoraj uničila nekaj blizu sebe. Sicer pa so starši opazili še nekaj- in sicer, da jo boš težko pripravil do tega, da bo zlomila svoj ponos. Tudi če bo tako škodila sama sebi in ji bo vseskozi žal, tega ne bo naredila če bo v njeni moči. Tega se ni morala nikoli odvaditi, zato pa je opustila skoraj vse, kar jo je kdaj veselilo. Preprosto ni naredila prvega koraka, če bi morala zlomiti vsaj malo ponosa. To seveda ne pomeni, da tega ni zmožna. A kot je ugotovila, smo si med sabo podobni. Tako je bila včasih še bolj razočarana, če so drugi raje ostali vzvišeni in jo ponižali.  To je bil le en razlog več, da noče tvegati.
Alyn je torej (kot je že nekje zgoraj napisano) zelo rada menjavala svoje obraze navzven. En trenutek je bila takšna, drugič popolnoma drugačna. Starši so to poskusili preprečiti, saj je bilo to zanje nekaj nezaslišanega. Tako se je naučila pred drugimi pokazati tisto Alyn, ki sta si  jo onadva želela. In to zanjo pravzaprav ni bilo tako težko narediti- že od malih nog je bila izvrstna v igranju svojih lastnih  čustev.  Morda je bilo to krivo, da je kmalu prepoznala zaigrana čustva drugih ljudi okrog sebe. Ker pa je morala večino časa biti tista normalna Alyn, se je navadila zapirati v svoj lasten svet. Tam se je preprosto pogovarjala sama s sabo in lahko rekla ali naredila karkoli. To njeno razmišljanje ji je tako prišlo v navado, ki se je ni nikoli preveč otresla.

A kljub pogostemu sanjarjenju je bila na trenutke preveč klepetava. Ko je razmišljala je bila sicer še kar  tiho, a kaj ko so ji misli hitro letele sem in tja. In ker vseh teh (zanjo neverjetnih) misli ni morala zadržati zase, je morala to povedati na glas- kljub temu da je včasih tri različne stvari želela povedati v enem stavku. Seveda, to je velika čast da jo lahko (ves zmeden)  poslušaš. Kljub temu, da včasih še ona sama ne ve, kaj je želela povedati.
Tako se je počasi izoblikovala njena osebnost.

_________________
Sposobnosti:
BOJEVANJE: 5
ZNANJE: 7+5= 13
Pismenost: 3+5= 8
Govorništvo: 1
MAGIJA: 7
Glavna sposobnost: magija
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Alyn
Moll
Moll
Alyn

Število prispevkov : 29

Statistika
Izkušnje:
Alyn Left_bar_bleue0/100Alyn Empty_bar_bleue  (0/100)
Zdravje:
Alyn Left_bar_bleue100/100Alyn Empty_bar_bleue  (100/100)

Alyn Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Alyn   Alyn EmptyPon Avg 14, 2017 1:02 am

2.
Alyn je bila vedno naporen vilinski otrok. Če bi kdo rekel, da so vilini mirni, skrivnostni in zanje nikoli ne veš kaj bi naredili- tu za Alyn absolutno velja le zadnja trditev. Vsekakor namreč ni v otroštvu želela biti še ena izmed mirnih vilinov, ki jih je srečevala. Za razvijanje te svoje osebnosti je sicer imela kar veliko priložnost, saj ni odraščala v Ellesmeri, kjer bi se najbrž navadila na to 'vilinsko' obnašanje. Svojih prvih petnajst let je preživela s starši v bližnji okolici same Ellesmere, a je nikoli v tistem času ni obiskala.
Starši so kmalu ugotovili, da je Alyn hitro razdražljiva, trmasta in vseeno nenavadno klepetava. Ker so zato kanček krivili sebe, so ji poskusili vsaj vliti ljubezen do branja. Na začetku se je poskusila izmuzniti, nato pa se ji je odprla tista ljubezen do knjig in s tem branja. Ni bila sicer ljubezen na prvi pogled, ampak še zmeraj se je zgodila Razz.
Z branjem pa je našla še eno stvar, ki jo je na nek način nenavadno zanimala- skozi knjige se je v njej začelo rojevati zanimanje za bitja in rase, ki so prebivale v Alagaësiji. Ugotovila je, da je po eni strani imela kar prav- vilini so vsekakor po njenem okusu zelo, če ne celo preveč mirni. A po drugi strani je bila vseeno zadovoljna, da so vsaj znali opisati ključne lastnosti vedenja večine rase- to bi jim na primer po njenem pri ljudeh zelo težko uspelo. A če bi jih morala takrat opisati, bi jih kot najbolj nepremišljene in šibke.
Branje jo je torej odneslo v svoj svet domišljije, kamor nihče ni moral. A kmalu je tudi na tem področju postala izbirčna, saj so se ji nekatere knjige zdele preveč turobne.
A razen branja je Alyn včasih imela še eno strast. Kot prvo- z velikim veseljem je imela v rokah svoj lok, čeprav se je sploh na začetku izkazala za nesposobno v streljanju z njim. A kljub temu, da je bila prve dni navdušena nad lokom, se ga je naveličala. Nekako preveč enolično je bilo, ko je zmeraj skoraj zadela kakšnega popotnika, ki je šel mimo njihove hiše. Ampak samo skoraj, saj jih je vseeno zgrešila za več kot tri metre. A še zmeraj se je bilo bolje pretvarjati, da je ciljala tam nekje, kot pa v dejanski cilj, ki ga je zgrešila za kakšnih deset metrov- khm, pustimo podrobnosti.
Ko se je komaj začela njena 'obetavna' kariera lokostrelca, ki je trajala približno dva tedna, se je odločila da je bolje, da se posveti še kateri drugi dejavnosti. Bilo bi namreč popolnoma nepravično, da bi s svojim 'neverjetnim začetniškem talentom' zasenčila vse druge. Ampak kot je ugotovila, je bila tudi v vseh drugih dejavnostih, ki si jih je izbrala, tako 'popolna' kot v lokostrelstvu.
Nazadnje je vendarle ugotovila, da bo najbolje, da se posveti najboljšemu talentu, ki ti lahko khem, kar koristi- v ljubkem prirejanju besed. Najboljše je bilo to, da je za svojo starost že kar dobro razumela in govorila davninščino. Poleg je imela dovolj domišljije in znanja (beri kot: vilinske pretkanosti), kar je še dodatno pripomoglo k temu, da je bila v tem odlična. A vseeno se ni morala kosati s starši- kot kaže sta imela več 'domišljije in znanja' kot ona. Razz
Starši so seveda kmalu opazili, da je Alyn bila neverjetno navdušena nad lokostrelstvom- dokler ni odnehala in izjavila, da se je pač že zelo 'izurila' v tem. Ker pa so zaradi tega nekako vzgojili misel, da bo Alyn morda uživala vsaj v mečevanju, je nekaj časa preživela tudi v bojevanju skupaj z očetom in se kot otrok urila v tem. A ker oče pač ni moral vsak dan delati le to, je začetno navdušenje hitro splahnelo in se je urila le redkokdaj.
A vseskozi, ko so se druge dejavnosti menjavale je uživala v branju in tistemu svojem prirejanju besed. Res je, da je ko je včasih brala katero knjigo skoraj zaspala, a naslednji hip je že našla kakšno zanimivejšo. Tako ji je nekoč v roke prišla neka knjiga, ki jo je sicer napisal človek- kar jo je najprej skoraj odvrnilo od branja, saj so bili knjige takšnih piscev po navadi po njenem okusu obupne. A vendarle se je neverjetno poglobila v nekakšne skorajšnje teorije pisatelja kakšna mora biti sama vilinska prestolnica, Ellesmera. Res je, da je pisatelj po njenem mnenju zgrešil večino stvari, kakor je sklepala po ostanku knjige, a o mestu se je vseeno želela prepričati na lastne oči in ga obiskati.
Te želje se je začela nenavadno oklepati in se je za kratek čas še bolj poglobila v to mesto, kolikor je lahko izvedela iz knjig. A na žalost je ugotovila, da je večinoma mesto le omenjeno, opisi mesta pa so po njenem mnenju same teorije pisateljev (ki so bili seveda ljudje), saj se je vsak opis mesta zelo razlikoval od drugega.
Kasneje se je odločila uporabiti svoj lep talent preobračanja besed pri starših, da bi vsaj pri njih izvedela kaj o Ellesmeri- a tiste glavne podatke o njem, ki jih je izvedela je že vedela od prej, drugih pomembnih stvari pa starša nista delila z njo. Zatorej ji je preostalo le to, da se o mestu prepriča na lastne oči. Pa saj je vilinka, spodobi se da kdaj obišče to mesto!
Starša nista bila kaj prida navdušena nad njeno idejo, saj se jima je pri petnajstih letih zdela absolutno premlada za takšen podvig- saj najbrž ni treba omeniti, da je na to potovanje želela iti sama, brez kakršnegakoli spremstva? Ker pa nihče izmed njih ni popustil, so vsi skupaj vztrajno (oziroma trmasto) vztrajali pri svojem. Tako je Alyn po tihem ugotovila, da je to svojo trmo morda le podedovala od staršev, kar ji je bilo v manjše zadovoljstvo. Tako je minilo kar nekaj časa, a Alyn še zmeraj ni odstopila od svoje ideje. Niti malo ni dvomila, da bi lahko čisto lepo uspela v tem svojem podvigu, kljub temu da je stara le petnajst let in je še pravzaprav za viline le otrok.
Nazadnje se je Alyn le odločila, da je vseeno kar menijo starši o njenem podvigu in se začela pripravljati na svoje manjše potovanje. A ker sta ji vseeno želela preprečiti, da bi odšla sama, je preprosto odšla ko ni bilo nobenega izmed njiju blizu. Zaradi tega jo je nazadnje pekla vest, se je vrnila še isti večer. A še naprej je vneto vztrajala, da želi z njunim dovoljenjem oditi sama v to mesto.
Kmalu se je zaradi tega močno skregala s svojimi starši, ker še zmeraj niso morali razumeti te njene želje. Takrat se je Alyn v hipu odločila in se po prepiru odločno odpravila od doma na pot proti svojem cilju-Ellesmeri.

_________________
Sposobnosti:
BOJEVANJE: 5
ZNANJE: 7+5= 13
Pismenost: 3+5= 8
Govorništvo: 1
MAGIJA: 7
Glavna sposobnost: magija
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
Alyn Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Alyn   Alyn Empty

Nazaj na vrh Go down
 
Alyn
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Eragon SLO :: Začetek in pravila :: Alagaësia in prebivalci :: Življenjepisi-
Pojdi na: